Boeiboorden vervangen

Kunststof boeiboorden zijn onderhoudsarm en rotvrij en staan daarmee garant voor een lange levensduur. Houten boeiboorden vervangen door kunststof is eenvoudig uit te voeren met maatwerkoplossingen van Polytech. Polytech biedt montageklare oplossingen in Keralit en in hardschuim.

Houten boeiboorden vervangen vereist maatwerk. Waar in nieuwbouw de maatvoering meestal veel ruimte biedt, is het bij renovatie van boeiboorden raadzaam om aan te sluiten bij de bestaande maatvoering. Die komt lang niet altijd overeen met handelsmaten van vervangende materialen. Met de oplossingen van Polytech is het mogelijk om materialen exact op maat te bestellen, dat wil zeggen in iedere gewenste hoogte, breedte en lengte. Boeiboorden vervangen met materialen van Polytech bespaart daardoor op montagetijd en – kosten.

Lichtgewicht

Polytech biedt montageklare maatwerkoplossingen in Keralit en in hardschuim. Beide materialen zijn kunststoffen met een lange levensduur die weinig onderhoud vergen. Ze zijn licht van gewicht, wat de montage eenvoudig maakt. Beide kunststoffen behoeven na montage geen verdere afwerking.

Keralit is een kunststof profiel met holle kamers; hardschuim is een massieve kunststof. Keralit is er in een groot aantal verschillende kleuren; hardschuim is leverbaar in wit en crèmewit.

Samengesteld boeiboord

In Keralit stelt Polytech prefab boeiboorden samen uit een dakrandpaneel (in breedtemaat variërend van 50 tot maximaal 350 mm) en een overstekpaneel (in breedtemaat variërend van 50 tot maximaal 335 mm). Polytech levert de benodigde verbindings- en eindprofielen los mee.

Voor de montage van het prefab Keralit boeiboord van Polytech volstaan twee houten regels: een aan de muur en een aan de dakplaat. Bevestigen kan met bijbehorende dakrandschroeven met gekleurde kop.

Dakrandpaneel op maat

In hardschuim biedt Polytech meerdere oplossingen, samengesteld uit diverse panelen. Boeiboorden vervangen kan ook met een enkelvoudig hardschuim dakrandpaneel met een neus van 35 mm en een maximale hoogte van 620 mm. Ook hier is maatwerk mogelijk. Dit dakrandpaneel is tevens leverbaar als sierboeideel.

Door het dakrandpaneel te combineren met een vlak paneel, kan Polytech elke gewenste vorm van boeiboorden bieden, waarbij de breedtes van zowel dakrandpaneel als onderzijde variëren van 50 tot maximaal 620 mm. Het boeiboord kan daarbij ook nog worden voorzien van een dekker aan de bovenzijde in de maatvoering van 50 tot 250 mm.

Combinatie windveer

Het is ook mogelijk om te kiezen voor de uitvoering als windveer. Daarvoor combineert Polytech een dakrandpaneel met een dekker aan de bovenzijde. Het dakrandpaneel is leverbaar van 50 tot maximaal 620 mm breed; de dekker van 50 tot 250 mm.

Boeiboord op lengte

Het sierboeideel heeft een lengte van 6 meter. De andere oplossingen voor boeiboorden vervangen zijn leverbaar tot 8 meter. Daarbij is maatwerk mogelijk. Afkorten op de bouwplaats is echter ook prima te doen. Zagen kan met een normale, fijngetande cirkelzaag of handzaag.

Schroeven in kleur

Voor de montage van het prefab hardschuim boeiboord van Polytech volstaan twee houten regels: een aan de muur en een aan de dakplaat. De hardschuim boeiboorden kunnen met schroeven met koppen in kleur tegen de achterconstructie worden bevestigd. De h.o.h.-afstand bedraagt maximaal 400 mm. De schroeven voorboren met een metaalboor ø 6 mm voorboren. Het is ook mogelijk om de boeiboorden te verlijmen, dit conform de voorschriften van de lijmfabrikant. Verwijder de beschermfolie en controleer de producten alvorens de boeiboorden te monteren.

Bekijk onze prefab kunststof boeiboorden: