Kwaliteit & duurzaamheid

Kiezen voor kunststof dakgoten is niet vanzelfsprekend in de Nederlandse bouwcultuur, terwijl kunststof dakgoten van zeer goede kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Polytech besteedt continu aandacht aan de kwaliteit van de gebruikte grondstof en de bewerking van die grondstof. Daarnaast dragen we zorg voor de verwerking van uitval en restmateriaal.

  • aandacht voor kwaliteit
  • lange levensduur
  • recycling
Duurzaam in productie

Polytech vervaardigt zijn kunststof producten uit een zeer sterke en duurzame kunststofcomposiet met hoge slagvastheid. De kunststof is kleurecht en bestand tegen allerlei weersinvloeden, aggressieve stoffen en UV-straling. Tijdens de verwerking van deze grondstof tot het eindproduct vindt er geen extra belasting plaats van het milieu.

Hoge kwaliteit

De kunststof dakgootsystemen van Polytech vormen een duurzaam alternatief voor de traditionele dakgoot (in het werk getimmerde goten met een zinken bekleding). Kunststof is eenvoudig schoon te houden en vraagt geen regelmatige conservering door middel van verfproducten. Dankzij de hoge kwaliteit kunststof gaan de producten van Polytech generaties lang mee.

Hergebruik van restmateriaal

Polytech voert de recycling van haar producten namelijk volledig uit in eigen beheer in Musselkanaal. Uitval en restmateriaal dat tijdens de productie vrijkomt, wordt opgevangen en opnieuw verwerkt tot kostbare grondstof die onbeperkt is aan tijd en levensduur.