Rademakershof, Soesterberg

In Soesterberg aan de Rademakershof zijn 13 woningen in vier typen gerealiseerd. De seniorenwoningen, starterswoningen en gezinswoningen zijn voorzien van een Polytech dakgoot Klassiek.

Aannemer Heilijgers
Type dakgoot Klassiek
Type project Nieuwbouw
Type woning Rijwoningen
Aantal woningen 13

“Het past perfect in onze kostenefficiënte bouwwijze”

Heilijgers uit Amersfoort realiseerde in het centrum van Soesterberg het project Rademakershof, dat bestaat uit dertien woningen in vier typen. Het project omvat zowel seniorenwoningen als starterswoningen en gezinswoningen. Voor de goten van al deze woningen koos Heilijgers voor kunststof.

Efficiënt concept
“We gebruiken in bijna al onze projecten kunststof goten en luifels van Polytech. Die keuze hebben we een jaar of zes geleden gemaakt toen we bezig waren met het optimaliseren van onze concept-woning om die zo efficiënt mogelijk te kunnen bouwen. Dat zit enerzijds in de indeling van de woning, maar dat zit ook in de detailleringen. De goten van Polytech pasten daar heel goed in en zijn een financieel aantrekkelijke oplossing”, vertelt inkoper Gerard van de Bruinhorst van Heilijgers.

De korte levertijden van Polytech en de efficiënte montage van de prefab goten zijn ook belangrijke redenen om te kiezen voor de kunststof dakgoten. “En als je altijd het zelfde systeem kiest, verminder je ook je faalkans.”

Ontwerpvrijheid
Het uitdenken van een concept-woning betekent niet dat Heilijgers overal de zelfde woningen bouwt. “Het concept is wel de basis, maar ieder project wordt ontworpen door een architect, die de woningen afstemt op de wensen van de opdrachtgever en de randvoorwaarden, zoals het stedenbouwkundige plan.”

Heilijgers krijgt wel regelmatig te maken met vooroordelen tegen kunststof materialen. “Dat plastic willen we niet”, krijgt het bedrijf zo nu en dan wel eens te horen. Evenals dat kunststof gevoelig zou zijn voor schade en voor krassen. “Maar als je er goed mee omgaat, is het een prima product. Mocht er al een keer iets zijn, dan pakt Polytech dat goed op. De kwaliteit van de goten is goed en ook esthetisch voldoet het product aan de wensen. Het past dus uitstekend in de kostenefficiënte bouwwijze die wij voor onze woningen nastreven.”

Bekijk meer projecten